UMJETNICI

VIDEO: Riba koja na morskom dnu stvara fascinantna, kratkotrajna remek djela!

Dok su činjenice vezane za napuhivanje i otrov poznate, mnogi ne znaju da su one veoma kreativne

Napuhača

 Michelle Still/Alamy/Alamy/Profimedia

Napuhače su ribe koje mnogima nisu drage. Ponajprije zato što su otrovne, a osim toga, mnogi ih ne vide kao jako lijepe. Kad su u opasnosti, napušu se. Ako je neki predator pokuša progutati prije nego se napuhala, smrtonosna je, jer riba ima u sebi dovoljno otrova da ga ubije. Otrova zapravo na raspolaganju ima dovoljno da ubije 30 ljudi.

Naravno, to je ne čini naočito šarmantnom. No, s druge strane, valja imati na umu da napuhača ne napada ljude, tako da nismo ni u kakvoj opasnosti sve dok je ne pokušamo uloviti da je pojedemo. Dok je nitko ne dira, nije opasna.

Dok su činjenice vezane za napuhivanje i otrov poznate, mnogi ne znaju da su napuhače iznimni umjetnici. To što one naprave na morskom dnu ne radi niti jedna jedina riba. Oblici koje svojim tijelom iscrtava u pijesku su zaista fascinantni. Riječ je o pravim malim umjetničkim djelima, koja zaista ostavljaju bez daha. Ne traju dugo, s obzirom na promjene na morskom dnu, ali ribu to ni najmanje ne smeta da neprestano radi na svojem djelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:20