SRETAN KRAJ

VIDEO: Sjećate se psa iz Koprivnice koji su živjeli u svinjcu i jeli otpad? Pogledajte ih danas!

Pisali smo o njima nekoliko puta, a uključili su se i drugi mediji. Tek nakon javnog pritiska, kažu volonteri, stvari su se promijenile
 Glas za njuškica spas

- Napokon kod nas! Ako ste pratili priču o psima koji su udomljeni uz subvenciju od 2000 kuna, držani u lošim uvjetima... Napokon, nakon toliko vremena i borbe danas su kod nas! Veseli, sretni, na otvorenom dvorištu, uz ljubav, igru... Sve ono što su zaslužili odavno prije! Još ih samo čeka vrijeme prilagodbe i uskoro ćemo im tražiti savršen dom. Dobili su imena Oliver i Liam, a danas su i napokon okupani nakon toliko vremena... Za ovo se isplatilo boriti, za ovu sreću, za veliku ljubav koju će ti psi moći pružiti svojim budućim vlasnicima - napisali su to članovi građanske inicijative Glas za njuškica spas i time oduševili brojne pratitelje, koji su sretni da je loši život konačno iza ta dva nesretna psa koja ne samo da su bila u skloništu, nego se baš i nisu najbolje udomila.

image
Život u svinjcu
Glas za njuškica spas

Priča će dobiti najbolji mogući završetak, no donedavno se nije činilo da će ispasti tako. Naime, njihova vlasnica je od Grada Koprivnice dobila 2000 kuna za njihovo udomljavanje. Dovela ih je doma, smjestila u svinjac i loše hranila, rekli su nam aktivisti. Kad smo priču objavili mi, ali i još neki mediji, psi su privremeno premješteni u azil. Vlasnica je tad uredila prostor bivšeg svinjca u kojem su živjeli, pa su joj psi vraćeni. Mnoge je to rada šokiralo, jer su smatrali da se psi ne bi trebali vraćati nego udomiti kod nekoga drugoga.

image
Život u svinjcu
Glas za njuškica spas

Iz Grada su nas tad uvjeravali kako je ovo najbolje rješenje te da je vlasnici zaista stalo do pasa te da čini sve što može. Zbog toga su psi vraćeni. Zanimljivo je kako su nam se pohvalili da su do sada udomili 50 pasa kroz svoju popularnu mjeru poticanja udomljavanja tako da ljudima plate tisuću kuna jer su psa odveli doma iz skloništa. Bilo je mnogo neobičnih stvari vezano za ovaj slučaj: recimo, da komunalni redar izađe na teren i kaže da je u redu kako psi žive, a potom dođe veterinarski inspektor i procijeni da su to neprimjereni uvjeti. Pošto komunalni redar mora znati što zakon propisuje, nejasno je kako to da je procijenio da je sve u redu, smatraju aktivisti.

image
Psi danas
Glas za njuškica spas

No, sad je sve to prošlost. Psi su na privremenom smještaju i uskoro će tražiti novi dom. Neslužbeno doznajemo i kako je zbog ovoga slučaja vodstvo Grada odlučilo ukinuti mjeru subvencioniranja udomljavanja. Dobra je to vijest, kažu nam aktivisti, jer se sasvim sigurno više za udomljavanje neće javljati ljudi koji ne vole pse.

image
Psi danas
Glas za njuškica spas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:15