MEĐIMURSKA PRIRODA

Video: Što je sova vidjela? Ovoga puta su junaci snimke košuta i njezino maleno

‘Glumci‘ su divlje životinje, koje kamera snima dok prolaze ispod fotozamke

Srna i mlado

 Youtube Screenshot

Kamere Međimurske prirode u sklopu projekta ‘Što je sova vidjela‘ i nadalje bilježe zanimljive video zapise, a glavni glumci su divlje životinje. Ovih dana video kamera iznenadila je košutu koja sa sobom vodi mlado tele (jelenče), kažu iz te javne ustanove.

Cilj predstavljanja ovih kratkih i dinamičnih fotozapisa u trajanju od tridesetak sekundi je upoznati javnosti o vrijednom životinjskom svijetu koji obitava na području Međimurske županije te potaknuti javnost na dojave o vlastitim opažanjima divljih vrsta, kažu iz te institucije.

- Nove tehnološke mogućnosti mijenjaju odnos gledatelja prema dokumentarističkim programima. Za gledanje sadržaja takve vrste sve više se koriste računala i mobiteli, tako da televizijska platforma više nije u prvom planu, posebice mlađim generacijama. Stoga se online objave sve više koriste i u području informiranja iz domene zaštite prirode.

Javnost je pozvana pratiti mrežne i društvene stranice Međimurske prirode gdje će uz druge aktualnosti biti objavljivan i novi serijal Što je sova vidjela? Posebnu pozornost zainteresirana javnost može usmjeriti prema rubrici Dojava čuvarima prirode ili fotografija mjeseca gdje se mogu poslati i fotografije sastavnica prirode zabilježene na području Međimurja - kažu iz te institucije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:46