NEOBIČNO

VIDEO: Što učinite kad vidite žednu zmiju? Ponudite joj da popije čašu vode, možda pristane

Mnoge životinje u toplijem dijelu godine imaju problema u pronalasku tekućine, pa se preporuča da im vani ostavimo posude s vodom
 Facebook

Ime joj je istočni trkač (Black racer) i nije otrovnica. Ili je možda otrovnica Crnovrata kobra? Mišljenja na društvenim mrežama su različita, a snimka je lijepa neovisno o tome o kojoj je vrsti zmije riječ. Jer, jedna zmija junakinja je snimke koja je oduševila ljude na društvenim mrežama. Ne samo da je prišla čovjeku, nego veoma krotko pije iz čaše u kojoj se nalazi voda.

Bilo je veoma vruće popodne i čovjek je pomislio da bi životinji trebao ponuditi vodu, pritom uopće ne znajući hoće li ona to prihvatiti. Naravno da jest. Popela mu se na ruku i zahvalno prihvatila tekućinu. Pritom uopće nema sumnje da je jako žedna: bacila se u ispijanje tekućine kao da joj život ovisi o tome. Tko zna, možda zaista i jest.

Mnoge je iznenadilo da jedan gmaz pije vodu na ovaj način, veoma slično sisavcima. Priznali su kako zapravo nikad nisu vidjeli zmiju koja pije.

Mnoge životinje u toplijem dijelu godine imaju problema u pronalasku tekućine, pa se ljudima preporuča da im vani ostave posude s vodom, koje će redovito puniti. Taj mali čin milosrđa može nekome spasiti život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:52