AKCIJA

VIDEO: U dvorani za sastanke Ministarstva poljoprivrede živjela cijela kolonija šišmiša...

Hvatači su većinu životinja su brzo nježno smjestili u kutiju, no neki su se razletjeli po prostoriji
 Sklonište Dumovec

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u utorak dopodne izišla je na intervenciju u Ministarstvo poljoprivrede te zbrinula koloniju šišmiša koje su djelatnici ministarstva primijetili iza klima uređaja u dvorani za sastanke.


"Djelatnici Ministarstva primijetili su šišmiše iza klima uređaja u dvorani za sastanke te o tome obavijestili Hrvatsku agenciju za okoliš i prirodu. HAOP je u pomoć pozvao hvatače iz Skloništa u Dumovcu", priopćeno je iz Dumovca - Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.


Kažu kako je hvatače iznenadila činjenica da ih je iza klima uređaja dočekala cijela kolonija šišmiša. Većinu šišmiša su brzo nježno smjestili u kutiju, no neki su se razletjeli po prostoriji.


Pritom su se vješali za spušteni strop, rasvjetu i ventilaciju. Kad su svi šišmiši ulovljeni, prebrojani su. U kutiji su bila 33 šišmiša.
Jedna je ženkica djelovala sumnjivo, pa je prevezena u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a hvatači su ostale šišmiše na Bundeku pustili u prirodu.


Šišmiši, jedini leteći sisavci, u Hrvatskoj su zakonom zaštićeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:09