BRAVO

VIDEO: Ugledao je zeca kako skakuće po tunelu kroz Biokovo i znao da mu mora pomoći

Polako je za njim vozio sve do izlaza, na taj ga način štiteći od drugih automobila
 Ilustracija, Pbwpix/Alamy/Profimedia

Divna priča dolazi iz tunela Sveti Ilija kroz Biokovo, u kojem je jedan vozač na neobičan način odlučio pripaziti na zeca koji se tamo našao. Kako piše DalmacijaDanas, vozač je bio jako iznenađen kad je vidio malog skakutavca na takvom mjestu. Pošto je riječ o tunelu, bilo je jasno da je zec tamo zalutao i da očigledno nema kamo pobjeći, te da je jedino što može kretati se prema kraju tunela.

To je, naravno, prilično opasno za tako malo biće, no imao je sreće. Empatičnom vozaču je odmah bilo jasno da će maleni teško preživjeti ako mu on ne pomogne. U tome je bio u pravu, jer malenog većina vozača ne bi ni primijetila dok ne bi bilo prekasno. Zato mu je odlučio biti svojevrsni zaštitar.

Na svu sreću, njegova ideja je upalila, pa se maleni sretno izvukao iz tunela i odskakutao dalje, u prirodu, daleko od ceste.

– Nisam ga htio ozlijediti, usporio sam i tako sam ga štitio cijelo vrijeme dok je bio u tunelu. Jasno da je bio prestrašen, no išao je pet kilometara pred mojim autom, od ulaza u tunel kod Zagvozda do izlaza kraj Baške Vode. Zeko je vjerojatno zalutao s Biokova, a kako je sretno stigao do kraja tunela, svjesno ili ne, sada uživa u blagodatima južne strane planine – ispričao im je vozač, koji je sve to snimio i kamerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 00:21