ŠAŠAVA BERTHA

VIDEO: Upoznajte najuporniju kokoš na svijetu, koja je uz to i najbolji skakač ikad rođen

Voćka na grani je morala biti njezina, a sve usputne prepreke, poput visine grane, bile su nevažne
Kokoš Bertha
 
 Facebook

Kad nešto jako želimo, često uopće nismo posve ni svjesni prepreka koje stoje na našem putu do onoga što želimo. Baš ništa nas ne može spriječiti. Tako se osjeća i kokoš imena Bertha, koja je naumila doći do onoga što želi. Vrlo je vjerojatno da nije gladna, jer u utočištu gdje živi uvijek ima što za jesti, ali ovo je želja za poslasticom. Svi koji vole slatkiše razumjet će Bertu i njeno ponašanje.

To što je voćka na grani, koja je za njenu građu ipak malo previsoka, Berthu nije spriječilo. Ni najmanje! Skakala je ni na trenutak ne posustajući. Zaključila je da ono na grani mora biti njezino - ako to znači da će skakati pola dana, ona s tim nema problema. Nije žalila truda dok nije zadovoljno došla do onoga što želi. Ponosno je odšetala sa svojim plijenom.

Ako išta možemo naučiti od Berthe, to je da ne odustajemo. Koliko god nam se neki cilj u nekom času učini nedohvatnim, kao njoj ta visoka grana, treba samo ostati uporan i ne odustati. Samo tako možemo ostvariti svoj cilj, kakav god on bio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:06