VELIKO SRCE

Video: Vidio morskog psa u plićaku i, unatoč opasnosti, odlučio da će ga spasiti...

Prvo povlačenje za peraje nije donijelo nikakav rezultat, ali dobri čovjek nije odustao, pa je isto napravio i drugi put
 TikTok screenshot

Mnogi ne vole morske pse i užasavaju ih se, no ima i onih koji su svjesni činjenice da je ta vrsta, kao i brojne druge, ugrožena zbog našeg djelovanja. Prije nekoliko mjeseci Stephen Spielberg rekao je kako žali zbog negativnog publiciteta kojeg je morskim psima donio njegov film Ralje. Mnogi su zbog tog filma ubijeni i to iz čistog straha. Naravno, riječ je o divljim životinjama i treba postupati oprezno ako smo u njihovoj blizini, no nije riječ o krvoločnim zvijerima koje žive samo kako bi napadale ljude.

Zbog toga je još i ljepša snimka koja je oduševila brojne korisnike TikToka. Na njoj vidimo muškarce na jednoj kalifornijskoj plaži koji pomažu morskom psu koji se zapleo u odbačenu ribarsku mrežu. Stručnjaci već neko vrijeme upozoravaju da su napušteni alati te vrste opasni i da godišnje usmrte tisuće stvorenja, no mnogi nesavjesni ribari ih i dalje ostavljaju iza sebe. Mreža bi sigurno bila kobna za ovog morskog psa, da ga čovjek nije odlučio vratiti u more.

Nije to uopće bilo lagano - životinja je očito bila izmorena od pokušaja da se vrati u more, pa su je valovi smetali. Prvo povlačenje za peraje nije donijelo nikakav rezultat, ali dobri čovjek nije odustao, pa je isto napravio i drugi put...Tek tada je uspio i morski pas je otplivao dalje od obale.

@sharko.attack this man does his best to save this shark trapped in a beached fishing net ??#sharkrescue #animalrescuer #californiabeach #sharko ♬ Get You The Moon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:53