MR. HAPPY FACE

Vlasnica najružnijeg psa na svijetu: ‘On je jedno veselo, predivno biće!‘

Ima tumor i neurološke probleme pa ne može uspravno stajati i kretati se bez muke

Jeneda Benally i Mr. Happy Face 

 Josh Edelson/Afp/Profimedia/Josh Edelson/Afp/Profimedia

Svijet su obišle fotografije psa koji je prošlog tjedna pobijedio na natjecanju za najružnijeg na svijetu. Dok su se svi zgražali njegovoj njušci, zanemarili su činjenicu da Mr. Happy Face, kako se malac zove, ima tužnu životnu priču. Njegova vlasnica Jeneda Banelly gostovala je u emisiji This Morning na ITV-u, gdje je ispričala kako su se njih dvoje našli.

Ona je, naime, u skloništu tražila psa koji ima najmanje mogućnosti da nađe dom. Volonteri su joj predložili psa koji s njom sad živi: starog 17 godina, bolesnog i zaista ne atraktivnog. Nije postojala baš nikakva šansa da će ga netko povesti doma, no ona je to napravila.

Nije očekivala da će dugo živjeti. Ima tumor i neurološke probleme pa ne može uspravno stajati i kretati se bez muke. No, ona nije odustala: borila se za njega svaki dan. U deset mjeseci, koliko su zajedno, dala mu je pregršt ljubavi i vremena, a to je rezultiralo boljim zdravstvenim stanjem njenog ljubimca. Osim toga, on je toliko pun života i jednostavno sretan da njoj nije teško učiniti sve što je ostvarivo da poživi što duže.

Zapravo, kako je rekla u emisiji, svojeg ljubimca vidi kao jedno od najljepših stvorenja, a kazavši to cilja na ljepotu koju on donosi svijetu. Naučio ju je da malo ljubaznosti znači puno i da se tako svijet može učiniti ljepšim mjestom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:10