KORISNO

Vlasnici pasa i mačaka, ne bacajte dlaku svojih ljubimaca u smeće. Evo što napraviti s njom

Jednostavno je treba zamotati u kuglice i zakvačiti na uže ili posudu za cvijeće. Može se njome napuniti i metlica za kolače

Pseće dlake na balkonu

 Privatni album

Vlasnici većine pasa i mačaka na ovome svijetu suočavaju se s nuspojavom imanja četveronožne ljubavi: dlakama. Naši kućni ljubimci su se zadnjih desetljeća počeli linjati tijekom cijele godine, s obzirom na to da više nisu izloženi vanjskim temperaturama, tako da su nam kuće i stanovi stalno puni dlaka. Ima ih na svim mjestima, neprestano, i čini nam se da svako malo bacamo sve te dlake u kontejner za biootpad. Tamo, naime, pripadaju. No, tijekom proljeća postoji korisniji način na koji se te dlake mogu iskoristiti.

U ovo doba godine ptice traže nešto čime će obložiti gnijezda, a pseća i mačja dlaka su za to idealne. Krzno naših ljubimaca postat će tako izolacija u gnijezdima, a malene ptice doći će na svijet i odrastati okruženi mekom dlakom vaših milih bića.

No, nemojte biti oni vlasnici koji četkaju psa na livadi i to ostave vani. Stručnjaci kažu kako je najbolje da napravite malenu lopticu dlaka i onda je zakvačite negdje - s vanjske strane posude za cvijeće koju imate na balkonu, na uže koje služi za sušenje rublja... No, nije to jedini način. Recimo, možete njima napuniti metlicu koja služi za kolače. Iz nje će ptice moći same izvlačiti dlake kako su im potrebne. Dobra je ideja dlaku ostaviti u blizini njihove hranilice, jer tamo redovito dolaze, pa će je lako primijetiti.

Naravno, ako nemate balkon niti hranilicu, uvijek možete dlake ostaviti vani. Recimo, možete ih zakačiti na grane grmlja u kojem ste primijetili ptice ili jednostavno na mjestima gdje ih često viđate. Naravno, to ne znači da ćete dlake razbacivati naokolo: bitno je da su uvijek u kuglici, tako da se ne rasprše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:07