NE ZNAJU ZAŠTO

Vlasnici sasvim iskreno otkrivaju što sve njihovi psi mrze i čega se boje. Lista je nevjerojatna!

Neki psi se užasavaju brisača, drugima su jezivi stropni ventilatori, a jedan se uspaniči u blizini maslaca od kikirikija

Ilustracija

 Radko Voleman/Česká Ilustrační Fotografie/Profimedia

Psi su krajnje neobična i povremeno izrazito nelogična stvorenja. Ne boje se, recimo, automobila, ali se zato ponašaju kao da će ih fen ubiti. Sasvim su ravnodušni prema tramvaju im ide ususret, ali ako ih odnesete u kadu, umrijet će od straha. Premda ima općenitih stvari koje se boje ili ih izrazito mrze, postoje i one pomalo neobične.

Jedna je korisnica Facebooka u grupi Dogspotting Society postavila nevino pitanje. Zanimalo ju je što mrze psi drugih ljudi u toj grupi, dodavši da se njen užasava kuhinjskih rukavica, onih za vađenje vrelih posuda iz pećnice. Nije očekivala gotovo 4500 komentara vlasnika, koji su podijelili svoja iskustva.

- Koa mrzi foliju. Kad je razmotam, pobjegne što dalje od mene - napisala je jedna korisnica.

Ima toga još: maslac od kikirikija užasava jednog psa, drugome je vlasničino kihanje tiha jeza, treći se užasava ideje da mu se hrana servira negdje drugo nego na tepihu. Ima toga još - plaše ih, redom: glasne kopče za kosu, narančina kora, kosilica za travu, baloni, kape, brisači na automobilu, štucanje, štap za pecanje, salata...

- Moju također užasavaju brisači stakala - i to jednako kad ih gleda na televiziji i kad se vozimo. Onda, kad uključim mašinu za pranje rublja, dođe do nje i mlati je šapom. Laje na snijeg, ali i na vatru u kaminu. Eto, stvarno nisam mogla odabrati samo jedno, jer ima previše toga što je užasno - napisala je jedna žena.

Druga je dodala kako se njena kujica grozi vlasničinih pokušaja lajanja, druga je sigurna da joj pas mrzi kad uključi kameru na mobitelu i pokuša ga slikati, treća kaže kako njen mrzi stropni ventilator i blender... Lista je, zapravo, beskonačna.

- Mrzi kad ostavim otvorena vrata od ormarića u kuhinji. Užasno mu je kad uključim napu, a uređaj za otpuhivanje lišća ga smrzne. Uz sve to, užasava se i mrzi dostavne kombije - ne samo kad dolaze k nama u dvorište, nego kad prolaze ulicom - napisala je druga žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:20