DIRLJIVO

Vlasnik odveo ljubimca na zadnje putovanje prije smrti: Zajedno su se popeli na omiljenu planinu

Mnogi koji su ga vidjeli taj dan ponudili su da psu pomognu u penjanju, jer je bio vidno loše

Ilustracija

 -/Designpics/Profimedia

Monty je bio desetogodišnji labradudl koji je često uživao u dugim šetnjama sa svojim voljenim vlasnikom Carlosom Frescom. Ovaj dinamični dvojac mnogo puta do tada penjao se na vrh Pen y Fan u Walesu, pa je Carlos, nakon što je otkrio da je Monty teško bolestan, odlučio da to iskustvo prožive još taj jedan posljednji put, piše Najportal.

Pas je uživao u svoj gunguli koju je izazvao i pažnji dobronamjernika koje su sretali na putu do vrha, usprkos tome što je bio slab i umoran. Ljudi s kojima su se mimoilazili na planini bili su izuzetno ljubazni, ali i podjednako tužni zbog njegovog dezorijentiranog stanja.

- Potpuni stranci nudili su se da mi pomognu u guranju Montyja na njegovo posljednje putovanje – mnogi su pustili suzu, jer svi tako snažno volimo svoje male četveronožne prijatelje. Želio bih da im se svima zahvalim na podršci, ohrabrenju i iskrenoj brizi za Montyja – rekao je Carlos, koji je sa svojim voljenim čupavcem živio u Londonu.

- Taj mali momak dirnuo je toliko života… Nasmijao je sve s kojima je došao u kontakt i podsjetio kako život ponekad i nije tako loš. Naši mali četveronožni suputnici nikada nas ne osuđuju, uvijek su tu, čekaju vas i pružaju utjehu kada stvari ne idu najbolje. Želio bih se zahvaliti svim divnim ljudima koje smo sreli na brdu, na njihovoj istinskoj ljubaznosti i iskrenom saosjećanju – zaključio je Carlos.

Monty je obolio od raka koji je rapidno napredovao, a nakon godinu i pol dana duge borbe s leukemijom pas je preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:19