ŠOKANTNO

Vodič pokazivao turistima rijeku, krokodil iskočio i zgrabio ga: ‘Gledao sam kako mi grize ruku‘

Priznao je kako je riječ o njegovoj grešci, jer nije poštovao osnovna pravila sigurnosti
Hranjenje krokodila na rijeci Adelaide; Sean Dearly
 Nick Brundle/Alamy/Alamy/Profimedia; Screenshot/Youtube

Muškarac koji radi kao vodič kroz divlje predjele Australije rekao je kako je sretan što je preživio napad krokodila koji je iskočio iz rijeke i zagrizao mu ruku, piše Evening Standard.

Sean Dearly nalazio se na rijeci Adelaide, nedaleko od Darwina. Taj je dio poznat po tome da krokodili iskaču iz rijeke i grabe sve što stignu. Na to su ih, naime, navikli ljudi - kako bi turistima priuštili što bolji doživljaj, turistički brodovi obično objese piletinu za svoju ogradu, tako da su životinje navikle iskočiti i zgrabiti hranu. Zbog toga se sve turiste upozorava da nipošto ne stavljaju ruke na ogradu, nego da svaki dio svojeg tijela drže na sigurnoj unutrašnjosti broda.

Sean je, pak, iz samo njemu poznatog razloga zanemario ono što govori turistima, pa je na kraju jedan krokodil zamijenio njegovu ruku za piletinu. Svih 18 turista s njegova broda šokirano je gledalo kako dva metra dugačka zvijer skače iz vode i grize ga.

- Šokirao sam se kad me nešto povuklo za ruku. Instinktivno sam se povukao u unutrašnjost broda i u šoku vidio krokodila kako grize moju ruku. Ovo što se dogodilo moja je krivica. Svi učimo iz svojih grešaka, pa ću i ja, sasvim sigurno - rekao je.

Sean je nakon napada odmah prevezen u bolnicu, a zahvaljujući broj reakciji liječnika, ruka mu je spašena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:09