VLASNIK IZNENAĐEN

Vrtoglavi iznos: Pogledajte kako izgleda bik koji je plaćen 144 tisuće eura

Oni koji vole životinje nadaju se kako će Hardcoreu biti dobro na farmi gdje će živjeti

Ilustracija

 Tim Scrivener/Alamy/Profimedia

Nije tajna da se neke životinje prilično skupo prodaju, a među njima su i bikovi. Ovisno o tome kakva im je genetika, za njih se daju vrtoglave svote. Tako je za jednog bika, koji se zove Hardcore PP, kupac na stočnoj tržnici u njemačkom Osterhofenu izdvojio vrtoglavih 144 tisuće eura. Time je ovaj jedanaestomjesečni momak postao sedmi najskuplji bik Fleckvieh koji je prodan na aukcijama.

On je prvi svoje vrste koji je na ovom stočnom sajmu kupljen za više od 100 tisuća eura, ističu s ponosom organizatori sajma. Iznenadilo je to i njih, ali i uzgajivača Josefa Draxingera, koji nije mogao vjerovati kakvu je cijenu njegova životinja postigla. Premda je očekivao visok iznos, jer je znao koje kvalitete ima njegov bik, ovo ga je prilično iznenadilo.

Oni koji vole životinje nadaju se kako će Hardcoreu biti dobro na farmi gdje će živjeti i gdje je njegova jedina funkcija proizvodnja sjemena, kako bi na svijet dolazili maleni pripadnici njegove vrste. To se u modernim pogonima obavlja tako da se krava i bik ni ne susretnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:59