PRAVA FRAJERICA

Zabavno čekanje u koloni: Malena sova mudro promatrala svoje spasitelje, oni se oduševili

Po nju su hvatači došli nakon poziva građana, zabrinutih za sigurnost malenog stvorenja
 ZOO Zagreb

Zapeti u koloni automobila na cesti i ne moći se pomaknuti definitivno nije način na koji netko od nas želi provoditi vrijeme. No, čovjeku je puno lakše (i daleko zabavnije) kada ima društvo, a posebno onakvo kakvo su u utorak poslijepodne imali hvatači zagrebačkog Dumovca.

Oni su sa sobom vodili jednu malenu ušaru, koju su trebali odvesti na pregled kod veterinara u ZOO vrt. Maleno stvorenje velikih očiju zainteresirano ih je promatralo.

- Ljudi su sovicu pronašli u svojem dvorištu, a budući da imaju mačke i pse, strahovali su da joj se nešto ne dogodi. Mala ušara najvjerojatnije je pala iz gnijezda koje se nalazi na obližnjim borovima - pojasnili su hvatači.

Veterinar je potvrdio da je maleno pernato stvorenje savršeno zdravo, jedino je bila malo uznemirena zbog svih novosti i promjena koje su joj se dogodile u tako kratkom roku.

- Malena je stara oko dva tjedna. Nikakvo joj liječenje nije potrebno, a pokazala nam je i da je zdravog teka. Lijepo je pojela hranu koju smo joj poslužili. Do povratka u prirodu o njoj će se brinuti udruga AWAP - kaže je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba

image
ZOO Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:54