CELEBRITY KOKOŠI

Zaboravite na skupe psiće, ovi su ljubimci sada hit među poznatima, a za Balkance nisu novost...

Poznati vlasnici prema kokošima se ophode s punim štovanjem, nazivaju ih damama i daju im da im jedu iz ruke.
Jennifer Garner, Kylie Jenner i Hillary Duff sa svojim kljubimcima - kokošima
 Instagram, Snapchat

Kao što su svojedobno vijetnamske svinje bile hit među svjetskim zvijezdama (ne na meniju, već kao kućni ljubimci), to su sada postale kokoši.

Ponosna vlasnica kokoši (prvo je nabavila jednu), sada je tako postala i 23-godišnja Kylie Jenner, a sa svojim novim ljubimicama pohvalila se na Instagram profilu. Model i zvijezda reality showa "The Keeping Up With The Kardashians" tako je, piše američko izdanje The Suna, svoje imanje s vilom u Los Angelesu vrijedno čak 36 milijuna američkih dolara obogatila novim dodatkom - kokošinjcem.

image
Kylie Jenner s kokom
Snapchat

Jenner se sa svojim novim trendi ljubimicama ophodi s punim štovanjem, naziva ih damama i daje im da joj jedu iz ruke.

"Ona je tako lijepa. Njezino ime je Elsa", predstavila je Kylie zvijezdu svog kokošinjca.

Ovaj novi trend na Balkanu je dočekan s podsmijehom jer, zaboga, pa otkad mi držimo kokoši... Amerikanci su, kažu, desetljećima iza nas, Balkanaca. Kokoši su naše najbolje prijateljice odavno, tvrde neki regionalni influenceri koji su se osvrnuli na Kylie i pokazali svoje kokoši.

No Kylie Jenner nije predvodnica ovog trenda, već ga samo prati. Njime se povela i 33-godišnja glumica Hilary Duff koja je doma svojoj djeci donijela novu pernatu mezimicu. Kokošku Beth ponosno je predstavila na društvenim mrežama pozirajući pored bazena.

image
Hillyry Duff sa svojom kokoškom
Instagram Story/Screenshot

Inače, trenutno najpoznatiji kokošinjac na svijetu zasigurno je onaj vojvode i vojvotkinje od Sussexa kojeg su pokazali cijelom svijetu kada su u ožujku ove godine dali kontroverzni intervju Oprah Winfrey.

image
Scena s Harryjem i Meghan u kokošinjcu u intervjuu s Oprom Winfrey
Cbs/zuma Press/profimedia

Princ Harry i Meghan Markle toliko su ponosni na svoje nastambe za kokoši na svojem američkom imanju da su ih nazvali po svom sinčiću "Archie's Chick Inn" (u slobodnom prijevodu, 'Archiejev hotel za kokoši") no s druge strane oni su učinili tim potezom i vrlo pohvalno djelo, jer su njihove ljubimice spašene iz užasa jedne tvorničke farme, a i djeca im imaju priliku odrastati s domaćim životinjama.

- Obožavam spašavati - rekla je tada Markle Oprah koja i sama koke ima već dugo, skoro deset godina, stoga ne čudi što je bila posve oduševljena kraljevskim kokošinjcem.

Teniska zvijezda Serena Williams i njezin suprug, suosnivač Reddita, Alexis Ohanian imaju četiri koke. Ohanian je otkrio kako im je imena dala njihova trogodišnja kćer Olympia i one se zovu Bum Bum, Chickaletta, Minnie i Daisy.

Glumica Carey Mulligan i njezin suprug glazbenik Marcus Mumford, također imaju kokoši. Njihova farma se nalazi izvan Londona, a imaju i krave i ovce. No to već zahtjeva veći angažman, pa većina zvijezda zasad ipak samo poneku koku drži u dvorištu.

Tako je i glumac Brian Austin Green, zvijezda hit serije "Beverly Hills", sam prošlog ljeta na svom posjedu u Malibuu sagradio nastambu za svoje kokoši i to prilično lijepu.

"Nakon kokošinjca trenutno se bavim vrtom. Kako smo zbog cijele situacije s pandemijom prisiljeni češće jesti doma to me natjeralo da smislim način kako ću to svojim klincima predstaviti kao fora iskustvo", objasnio je Green koji ima četvero djece, od koji troje s bivšom suprugom Megan Fox.

I dok Green traži očito najučinkovitiji način kako kao i većina roditelja natjerati svoju djecu da jedu zdravo, neki su se, poput Elizabeth Hurley, na to odlučili kako bi potpuno promijenili svoj način života.

Bivša manekenka i glumica tako već nekoliko godina ima malu organsku farmu u Gloucestershireu na kojoj uzgaja voće i povrće te drži kokoši, ovce i druge životinje, a slično živi i glumica Amanda Seyfried koja ima magarce, kokoši i koze, a uzgaja omiljene krastavce i paprike. Daleko je to od slijeđenja bizarnih trendova, jednostavno ovr zvijezde vole život na selu i povratak prirodi u punom smislu te riječi.

image
Amanda Seyfried
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Držanje kokoši u vrijeme pandemije dobilo je novi zamah - i to ne samo zato što je u trgovinama diljem svijeta bilo gotovo nemoguće doći do jaja jer su bile opustošene. Ono što se nekada činilo hobijem, sada je odjednom bitno za tijelo i duh, a držanje kokoši nije bilo toliko popularno još od Drugog svjetskog rata, piše The Times. Više od pet milijuna kokoši drži se u domovima širom Britanije, a trend je posebno popularan i u Americi.

No glumica Jennifer Garner, bivša supruga Bena Afflecka, silno se "ufurala" u kokoši. Drži ih već godinama, kada koke još ni blizu nisu bile Instagram hit, no toliko se u njih zaljubila da je samu sebe prozvala "kokoš gospođom". Na svom Instagramu predstavila je jednu od svojih ljubimica imena - Regina George, koja je ime dobila po glavnom liku iz filma "Mean Girls".

"Regina voli duge šetnje, sušene kukce i kelj. A što ne voli? Regina mrzi ugljikohidrate", izjavila je Garner, koja je 2018. predstavila još jednu pernatu ljubimicu, tada još pilića, kojeg je nazvala - Hennifer.

"Kokoš gospođi" Garner, konkurencija po tituli definitivno je model Gisele Bündchen koja nema ništa protiv kada je nazivaju "Majkom kokoši". Uzgaja ih u prekrasnom vrtu na svom posjedu u Los Angelesu i uživa gledati prirodni ciklus u kojem se gotovo ništa ne baca zahvaljujući kokama.

Duga je lista celebrityja koji su se odlučili imati kokoši za kućne ljubimce. Neki među njima definitivno slijede trendove, no dio zvijezda uistinu se zaljubio u svoje koke. Američka pjevačica, pobjednica prve sezone američkog showa Američki idol, a danas dobitnica niza Grammyja Kelly Clarkson potpuno je oduševljena njima.

"Naše koke su preslatke i uskoro će krenuti nijeti jaja!", uzbuđeno je najavila svojim pratiteljima na društvenim mrežama Clarkson.

Nicole Richie ima ih pak osam, a nose imena - Tallulah, Philomena, Mama Cass, Sunny, Daisy, Ivy, Sibby i Dixie Chick.

"Uzgajala sam ih u svojoj kući šest tjedana i onda je došlo vrijeme da dobiju svoju nastambu", ispričala je Richie Architectural Digestu dodajući kako je kokošinjac u kojem sada žive njezine ljubimice kopija njezine kuće.

"Najbolje je to rekla Martha Stewart. Kokoši daju i daju i daju, nema baš ničeg lošeg kod njih. One su najmanje zahtjevne životinje, a za djecu su ogromna radost. Pred toga daju prekrasna jaja", istaknula je Richie poziajući se na legendarnu TV cheficu koja također ima svoje koke.

I za Tori Spelling koke su ljubimci, vodila ih je čak i na natjecanje baš kao i svoju svinjicu, no za pragmatičnu Juliju Roberts farma kokoši koju danas ima bila je način da napokon zna odakle dolazi hrana koju ona i njezina obitelj jedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:27