MALA NJUŠKA

Zagrebačka morska lavica Luce na svijet donijela preslatkog mladunca

Riječ je o drugom mladunčetu kalifornijskih morskih lavova koje je na svijet došlo u tom safari parku u protekla dva mjeseca
 Safari park Blair Drummond za ZOO Zagreb

Iz ZOO vrta u Zagrebu objavili su kako je morska lavica Luce, koja je na svijet došla u Zagrebu prije šest godina, na svijet donijela muško mladunče. Dogodilo se to u safari parku Blair Drummond kraj Stirlinga u Škotskoj kamo se preselila prošle godine.

- Riječ je o drugom mladunčetu kalifornijskih morskih lavova koje je na svijet došlo u tom safari parku u protekla dva mjeseca. Naime, nekoliko tjedana prije Luce mama je postala njezina prijateljica Ineke. Prije njihovih mališana u Škotskoj mladunaca morskih lavova nije bilo desetljećima.

Obje morske lavice su prvorotkinje, no prema mladunčadi su iznimno brižne, pa morski lavići lijepo napreduju. Prvih mjeseci one su teritorijalne - čuvaju svoj dio prostora u nastambi gdje se nalazi mladunče. Kako će mladunci odrastati, točnije za nekoliko mjeseci, počet će se zajedno igrati i uživati u međusobnom društvu - objavili su.

Kažu kako zaposlenici safari parka uživaju promatrajući proširenu obitelj morskih lavova. Kako bi joj se pružio potreban mir, mlade su mame s mladuncima zaštićene od pogleda posjetitelja i tako će biti još neko vrijeme.

Svibanjskom mladunčetu dano je ime Otis, a Lucino mladunče tek će dobiti ime.

image
Safari park Blair Drummond za ZOO Zagreb
image
Safari park Blair Drummond za ZOO Zagreb
image
Safari park Blair Drummond za ZOO Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 01:04