Wildrescue VEF

Zagrebačko oporavilište primilo nove pacijente... ‘Hvala brižnim ljudima‘

Sve životinje o kojima oni brinu se nakon oporavka vraćaju nazad u prirodu
 Wildrescue VEF

Iz oporavilišta Wildrescue VEF, smještenog za zagrebačkom Veterinarskom fakultetu, objavili su kako su im stigla dva nova štićenika: malena ptica i jež.

- Kod nas su zahvaljujući brižnim ljudima koji su ih spasili i doveli k nama. Hvala i svima ostalima koji pomažu i brinu. Nadamo se da će se brzo oporaviti i da ćemo ih vratiti u prirodu - objavili su s Fakulteta.

Ovih je dana u tom oporavilištu ugodnije nego zimi. Unutarnje kućice su zamijenjene onim vanjskima.Wildrescue, naime, ima ograđeno dvorište u kojem je volijera te nekoliko velikih bokseva, tako da životinje u toplije doba godine sele u te prostore. Na taj im način olakšavaju oporavak, a i puštaju ih da se ponovno prisjete kako je to biti vani, što je posebno važno onima koji će uskoro biti pušteni na slobodu.

Sve životinje o kojima oni brinu se, naime, nakon oporavka ili pak nakon što dovoljno ojačaju (u slučaju da se radi o mladunčadi) vraćaju nazad odakle su i došli. No, do tada se nastoji da im je vrijeme provedeno na fakultetu što ugodnije.

- Oni vani uživaju u njuškanju i istraživanju - pojasnili su iz oporavilišta.

image
Wildrescue VEF

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:28