POGLEDAJTE VIDEO

Zagrepčanin mislio da je u garaži naletio na zmiju, stručnjaci: ‘Taj čudesan gmaz nije odavde!‘

Nekome se vjerojatno zavukao u automobil i dovezao u metropolu

Blavor
 

 ZOO Zagreb

Kad je otišao u podzemnu garažu svoje zgrade na zagrebačkoj Peščenici, jedan je muškarac imao što vidjeti. Na podu je bila zmija. Sačuvavši prisebnost, poklopio ju je kutijom i pozvao hvatače iz Dumovca. Sam je nije mogao iznijeti van, a nije htio da se životinja negdje zavuče i nastrada.

Hvatače je taj poziv malo iznenadio, jer ovog proljeća nisu imali nijednu dojavu za zmiju, no odmah su dojurili do garaže.

Ispostavilo se da su s pravom bili začuđeni.

- Kolega iz terenske ekipe sumnjičavo je podigao kutiju i imao što vidjeti! Na podu je bljesnuo blavor, zmijoliki gušter dugačak 70 centimetara. Čudesan gmaz nije iz ovog podneblja. Živi u području uz more. Nekome se vjerojatno zavukao u automobil i dovezao u metropolu.

Sada je u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Veterinari će ga pregledati, a ako je zdrav, smislit će se način kako ga vratiti u područje kojem pripada - poručuju iz Dumovca.

Blavori narastu do metra. Ljudi ih se često boje, no vrlo su korisne životinje koje se hrane miševima, skakavcima, puževima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 16:45