DESETAK BOLESNIH

Zaraza u omiljenoj porečkoj Vjeveršumi: ‘Vjerujemo da se radi o bakterijskim infekcijama...‘

Najveći dio vjeverica ima apsces ispod ili oko oka, a neke i upaljeno ždrijelo

Alvin ima upalu ispod oka

 Porečke vjeverice

Nešto se loše događa u porečkoj Vjeveršumi, kako je nazivaju oni koji brinu o tamošnjim vjevericama. Nisu sigurni o čemu se točno radi, no u ovom trenutku brinu o deset bolesnih vjeverica. Najveći dio njih ima apsces ispod ili oko oka, a neke upaljeno ždrijelo.

- Budući da su gnojne upale u pitanju, pretpostavljamo da se radi o bakterijskim infekcijama. Iz različitih legla su. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze. Do onda činimo sve što možemo da im pomognemo i olakšamo hranjenje, jer mnoge od njih ne mogu jesti tvrdu hranu - objavili su na Facebooku.

Bolest najteže pada vjeverici Jackie, koja očekuje malene. Ima otečen donji dio vilice i ždrijelo. Jako ju boli, zbog čega ne može gristi, niti jesti tvrdu hranu, pa ovisi o ljudskoj pomoći.

- Nosimo joj tri do četiri dnevno orašaste plodove samljevene u mrvice i mekane pinjole pošpricane koloidnim srebrom. Jadnica, količinu koju bi inače pojela u par minuta, sada jede i po sat vremena. Jučer nije mogla jesti čak ni to, ali barem se najela usitnjene banane. Na kraju je ponijela sa sobom na stablo još par komadića banane. Vraćala se i odnosila komad po komad - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:41