ŠTO IM JE?

Zašto si pokušavaju zakopati svoje stvari? Evo koja četiri razloga stoje iza tog ponašanja...

Mnogi vlasnici nisu sigurni je li to instinkt ili ovo ponašanje može ukazivati ​​na neke zdravstvene probleme
 Kawee Wateesatogkij/Alamy/Alamy/Profimedia

Neki psi imaju tendenciju skrivanja stvari. Igračke, poslastice i odjeća su u opasnosti ako ih se dočepa. Je li to instinkt ili ovo ponašanje može ukazivati ​​na neke zdravstvene probleme? Neće svi psi sakrivati stvari, ali mnogi vlasnici pasa svakodnevno gledaju ovakvo ponašanje i zabrinuti su za svoje ljubimce, piše Worlddogfinder.

1. Instinktivno ponašanje

Psi su u prošlosti morali loviti hranu. Kako bi sakrili hranu od drugih životinja, morali su je zakopati. Ovo je vještina preživljavanja koja je prilično dobro funkcionirala. Danas psi ne moraju loviti da bi jeli, ali to ponašanje ostaje.

Dakle, ako ikada uhvatite svog psa kako skriva polovicu poslastice, nemojte se ljutiti jer je to instinkt, a ne nešto što oni čine da vas naljute. Ovakvim ponašanjem čuvaju hranu za kasnije.

2. Anksioznost

Psi su skloni skrivanju igračaka i poslastica zbog tjeskobe i stresa. Neki psi su možda imali loše iskustvo u prošlosti, dok drugi žive s drugim psom koji će im uzeti njihove stvari. Većina slučajeva u kojima ih možemo vidjeti kako skrivaju stvari zbog anksioznosti događa se s udomljenim ljubimcima koji su preživjeli neku traumu i skloni su skrivati stvari zbog lošeg iskustva iz prošlosti.

3. Traženje pažnje

Kako bi privukli vašu pozornost, psi će raditi razne čudne stvari. Skrivanje raznih stvari može vas potaknuti da stupite u interakciju sa psom i počnete se igrati, a to je upravo ono što on želi.

4. Pretjerano hranjenje

Postoje slučajevi u kojima će pas sakriti poslastice jer ih u danom trenutku ne može pojesti. Pretpostavimo da previše hranite svog psa, a pas shvati da neće moći dovršiti hranu ili poslastice koje ste mu dali. U tom slučaju, lako bi mogao sakriti preostale poslastice i spremiti ih za kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:34