NIJE BEZAZLENO

Zašto si psi uvijek gladni? Nekad to znači da imaju ozbiljnih zdravstvenih problema...

Šalimo se da su pravi mali usisivači, ali bismo trebali obratiti pozornost na njihov apetit
 Jaromr Chalabala/Alamy/Alamy/Profimedia

Svi znamo da su psi ludi za hranom i kad god im se na vidiku nađe neka vrsta hrane, odmah će prići, u nadi da će uspjeti doći do nje. Iako je normalno da psi traže poslastice ili nešto od vaše hrane jer izgleda tako ukusno, može doći do situacije u kojoj je pas nedavno nahranjen, ali se ponaša kao da nikada nije jeo.

Većina vlasnika pasa razumije da, ako njihovi psi počnu odbijati hranu, nešto nije u redu i da se moraju obratiti svom veterinaru, ali ono što većina njih ne razumije je da pojačani apetit kod pasa može ukazivati i na određena zdravstvena stanja, neka od su opasna, a vlasnici također trebaju biti upozoreni i shvatiti stvari ozbiljno, piše World Dog Finder.

Svaki pas će rado jesti – pseću hranu, poslastice, ljudsku hranu, ali problem može nastati ako vam se čini da je vaš pas stalno gladan i koliko god ga hranili uvijek traži još. Određene stvari i zdravstveni problemi mogu potaknuti povećani apetit kod pasa, a neki od njih su ozbiljni.

Najbolje što sada možete učiniti je provjeriti druge simptome koji bi mogli ukazivati na to da nešto muči vašeg psa. Svaki zdravstveni problem imat će neke jedinstvene simptome, a oni će otkriti razlog povećanog apetita vašeg psa.

Kad god primijetite čudno ponašanje ili neke simptome kod svog psa, trebali biste biti upozoreni i pažljivije promatrati svog psa. Svako odstupanje od normalnog ponašanja moglo bi značiti da vašem psu nešto smeta.

Međutim, ako vaš pas ima povećan apetit, ovo su drugi simptomi koje bi mogao pokazivati: povraćanje, proljev, pojačana žeđ, debljanje ili gubitak kilograma, letargija, nadutost...

Da biste u potpunosti razumjeli glavni uzrok, vašeg bi psa trebao pregledati veterinar, jer u većini slučajeva nećete moći sami otkriti glavni razlog povećanog apetita.

Vi ste ti koji najbolje poznajete svog psa. Trebali biste biti zabrinuti kad god vidite neke neobične obrasce u njegovom životu, uključujući povećani apetit. To se ne može dogoditi greškom, a ako vaš pas pokazuje pojačan apetit i ako primijetite bilo kakve druge simptome, trebali biste odmah kontaktirati svog veterinara i zakazati sastanak.

Vaš će veterinar morati provesti nekoliko testova kako bi dijagnosticirao ovaj problem. Svaki put kada primijetite neke simptome koje vaš pas pokazuje, morate ih zapisati i kasnije reći svom veterinaru. Zbog njihovog iskustva, vaš veterinar bi mogao razumjeti što muči vašeg psa na temelju tih simptoma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:47