ŠAPICA PURGERICA

Zavirili smo u grooming salon čija se vlasnica u pse zaljubila - volontirajući u gradskom azilu

Surađuje s brojnim udrugama koje se brinu za napuštene životinje i mnogim ljubimcima pomaže dotjerati se prije odlaska u budući dom
 Šapica Purgerica

Dugo godina Petra Štefanac Šporčić je volontirala u zagrebačkom gradskom azilu u Dumovcu. Tamo se zaljubila u njih i odlučila: to će joj biti posao. Završila je Agronomski fakultet, ali je upisala tečaj šišanja pasa i mačaka. Nakon sedam mjeseci je otvorila salon Šapica Purgerica u Petrovoj ulici u Zagrebu.

- Surađujem sa brojnim udrugama koje brinu za napuštene mačke i pse te u salonu često imam buduće udomljenoviće kojima je potrebno sređivanje prije smještaja u privremeni ili trajni dom. Moram priznati da mi je to najdraži dio posla, cijenim sve klijente ali ogromna je nagrada vidjeti kako se životinje u kratkom roku i uz pomoć šampona i škara transformiraju u ono što zbilja jesu - priča Petra i dodaje kako ona nudi usluge kupanja, raspetljavanja, šišanja i rezanja noktiju pasa i mačaka. Cijene se kreću od 100 kuna za uslugu kupanja male pasmine do 350 kuna što uključuje kompletan tretman velikih pasa.

image
Šapica Purgerica

- U salonu imam praksu pustiti psa ili mačku da se prvo upozna sa prostorom, pronjuška i tek onda krećemo na uređivanje. Predlažem vlasnicima da budu uz mene bar dio tretmana, vide kako radim i kako se njihov ljubimac osjeća. Moraju znati da su u sigurnim rukama i da pokušavam minimizirati stres jer nemojmo se lagati - većina ljubimaca ne preferira posjet frizeru - ističe Petra.

Priznaje kako je njoj najveći kompliment kada se ljubimci vrate na tretman i kada joj se pohvale fotografijom nakon sređivanja. Voli čuti mišljenje klijenata i nikad, kaže, ne zamjera ako promijene frizera.

- Moji kolege diljem Hrvatske obavljaju posao stručno, savjesno i sa puno ljubavi te se u groomerskom svijetu često razmjenuju savjeti i međusobno si pomažemo kako bi naši klijenti bili zadovoljni, zdravi i uređeni - ističe Petra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:24