ODŠTETE

Zbog modernog načina života, sve je više divljači koja strada na prometnicama

Zbog toga će Ministarstvo poljoprivrede i dalje financirati police osiguranja za štetu nastalu od naleta vozila na divlju životinju
January 12, 2021, Elkton, OREGON, U.S.A: On a rainy day near Elkton in rural western Oregon, a black tailed deer fawn makes its way across a rain slick road. The National Weather Service is predicting heavy rain for the area over the next few day with the possibility of minor flooding.,Image: 582851930, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Robin Loznak/Zuma Press/Profimedia
 Robin Loznak/Zuma Press/Profimedia

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da nastavlja s financiranjem jedinstvene police osiguranja za štetu nastalu od naleta vozila na divljač te će se za tu namjenu za prva tri ovogodišnja mjeseca izdvojiti 9,9 milijuna kuna.


Vlada je, naime, na današnjoj sjednici odlučila da će se za financiranje police osiguranja u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. za štetu nastalu od naleta vozila na divljač u ovoj godini Hrvatskom lovačkom savezu dodijeliti 9,9 milijuna kuna.


Zbog porasta vozila i prometnica, utjecaja čovjeka na okoliš te intenzivnijim obrađivanjem poljoprivrednih površina, štete od naleta divljači su u značajnom porastu, a lovoovlaštenici i oštećenici su suočeni s visokim odštetama, zateznim kamatama i premijama osiguranja, kaže se u priopćenju iz Ministarstva.


S ciljem održivosti koncesija i zakupa prava lova te smanjenja broja sudskih postupaka vezano za utvrđivanje odgovornosti, Ministarstvo poljoprivrede od 2018. godine financira jedinstvenu policu osiguranja, dodaje se još u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:54