SIMPATIČNE NJUŠKICE

Zbog tople zime, ježevi su već budni. Evo kako im pomoći da prežive prerano buđenje

Svakako treba biti svjestan da su na nogama i trčkaraju naokolo, pa pripazite i dok vozite
 Blickwinkel/Alamy/Alamy/Profimedia

Ovogodišnja je zima bila blaga, pa nam je proljeće uranilo s lijepim vremenom. Premda mi u tome uživamo, one životinje koje hiberniraju baš i ne cijene ove visoke temperature. Mnoge od njih nisu dobro spavale zimski san, a uz to su se ranije probudile, jer im je tijelo sugeriralo da je vrijeme za to.

Među životinjama koje su se ranije probudile su i ježevi. Zato je vrijeme da svi oni koji vole te životinje i žele im pomoći krenu u akciju. Osim što trebamo biti svjesni da su budni, pa pripaziti kako vozimo (ako smo pješaci, tada paziti da neki vozač ne zgazi ježa, ako to možemo spriječiti, ili male blesavce povući prije nego istrče na prometnu cestu), treba im pomoći s hranom i pićem. Posebno se to odnosi na gradove, u kojima im je ionako teško pronaći nešto za jelo.

- Ostavljajte im mačje paštete, na večer, u svojim vrtovima i oko zgrada, vode u plitkim posudicama ili tanjurićima za cvijeće (nikako mlijeko),gdje znate da ih ima, jer do hrane teško dolaze u veljači. Hranu treba zamijeniti svaki dan - objavio je AWAP, udruga za zaštitu divljih životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:22