OSIJEK

Žena nazvala azil: ‘Ne želim da taj pas umre u skloništu, neka dođe k meni, otići će voljen i u toplom...‘

To je zaista čin milosrđa - psu koji umire uljepšati zadnje dane, kaže volonterka

Miranda i Đipsi

 Azil Osijek

Pas Đipsi, koji je pronađen kako s neizlječivim tumorima luta Osijekom (nakon smrti vlasnika, koji je bio beskućnik, preuzela ga je neka žena koja ga nije liječila, nego ga je izbacila na ulici kad se razbolio) više nije u azilu. Otišao je na privremeni smještaj i žena koja ga je primila u svoj dom rekla je kako je miran, tih i uredan. Odmah je shvatio gdje je njegov krevet i savršeno se ponaša.

- Kaže da kad šeću i ona stane, on staje u milisekundu kad i ona. Rekla je da je savršen, a ja znam da je. Mene je samo žderalo to što sam se bojala da će zadnje dane provesti u azilu, ali sad znam da neće i to je najveći dar koji može neko dati, svoje srce i svoj mir radi tuđeg mira. To je zaista čin milosrđa - psu koji umire uljepšati zadnje dane - kaže volonterka azila.

Iako je njegov tumor uznapredovao i ne može se operirati niti ikako tretirati, Đipsi ne pati. Dobiva tablete protiv bolova, jede i odlazi na toalet normalno. Osim toga, jako se veseli šetnjama. Navikao je on sa svojim prvim vlasnikom stalno biti u pokretu, pa mu je uvijek drago obići mjesta na kojima su zajedno bili. No, krevetiću se obradovao jer, koliko god voli hodati, drago mu je po prvi put u životu imati svoje toplo, sigurno mjesto za spavanje.

- Rekla nam je i da joj se obradovao kad je došla kući s posla. Iako je tumor tu, i neće nestati, on je tako sretan da čovjeku dođe da se rasplače. Svaku sitnicu koju dobije toliko cijeni da evo, mislim da je on jedan od najskromnijih pasa koje sam u životu upoznala - dodala je volonterka.

image

Miranda i Đipsi

Azil Osijek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:10