OČAJNA VLASNICA

Žena po stupovima zalijepila oglas: ‘Ovo je moj mačak, nemojte ga hraniti, samo glumi da je gladan...‘

Na taj se potez odlučila jer se njen ljubimac udebljao, a tome očigledno kumuju njeni susjedi (i njegove glumačke vještine)

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

Ima neka tajna veza između naših kućnih ljubimaca i hrane. Koliko god da ih mi hranili, nekad nam se čini da su naši krznati prijatelj jedan veliki, hodajući (i stalno prazan) želudac, obogaćen preslatkim krznenim kaputom, neodoljivom njuškom i najljepšim repom na svijetu. Svi volimo hranu, naravno, ali naši četveronožni najbolji prijatelji kao da su članovi nekog kulta koji štuje hranu poput božanstva.

Jedna vlasnica mačke imena Dynamo sa svijetom je morala podijeliti da njen mačak ima ozbiljan problem s hranom. Shvatila je, naime, da njen ljubimac, koji izlazi slobodno iz kuće, tijekom dana od susjeda dobije još nekoliko obroka. On jednostavno voli staviti nešto pod zub i uopće mu nije važno tko mu to daje: vlasnica, susjed, dobronamjerni prolaznik...

Situacija se toliko odmakla kontroli da je vlasnica odlučila po ulicama oko svoje kuće u britanskom Nottinghamshireu oblijepiti plakate. Na njima se nalazi mačkova slika i molba ljudima da ga ne hrane.

- On je čupavi umjetnik koji se pravi da umire od gladi, dok uživa u životu punom obilja. Govorimo o tri obroka vrhunske kvalitete, svaki dan, a na to treba dodati i poslastice, poput lososa. Nemojte reagirati na to što vas gleda kao razočarani roditelj, jer se on jednostavno tako ponaša - stoji u oglasu koji se nalazi na stupovima javne rasvjete, piše Daily Mail.

Tamo piše i da će mačak samo rijetkima dozvoliti da ga pomaze, što je posebna čast, ali čak ni tada mu ne bi trebalo dati hranu.

Na ovaj su se potez odlučili jer je njen mačak s vremenom počeo muku mučiti s kilogramima. U nekom su trenutku članovi njene obitelji shvatili da očigledno vani dobiva hranu, jer nije neki lovac, pa je jasno da dodani kilogrami ne dolaze na taj način. Dynamo je očigledno pronašao još nekoliko mjesta na kojima jede i nema nikakvih problema da dobije besplatan obrok.

Tko zna koliko ljudi misli da je Dynamo gladni mačak s ulice, koji ih uvijek tako žalosno promatra? Sudeći po ovom oglasu, takvih ima barem nekoliko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 00:47