TOTALNI ŠOK

Žena povirila u wc školjku, a onda je ugledala golemog pitona

U posve razumljivoj panici je izjurila van kuće i pozvala hvatača da gmaza odvede što dalje od nje

Ilustracija

 Nick Ledger/Alamy/Profimedia

Kad uđemo u kupaonicu, povremeno tamo znamo zateći kakvu životinju. U našim klimatskim uvjetima (koje, što više otkrivamo ovakve slučajeve, sve više i cijenimo) to je možda kakav miš ili pak nešto manje, poput pauka. Stvorenja koja nije teško uloviti i iznijeti vani, pa pustiti na slobodu.

No, ako čovjek ima pitona i to ni više manje nego i wc školjci, ne može ga samo tako uzeti i odnijeti van. Uz to, ako digne poklopac školjke i vidi zmiju unutra, nikad više neće bezbrižno sjediti na tom mjestu. Ovo se, jasno, ne odnosi na one koji obožavaju zmije i koji ne bi imali ništa protiv ovakvog društva. No, njih bi, kao i sve one kojima je stalo do dobrobiti životinja, uznemirili zdravstveno stanje gmaza koji se uvukao u cijev.

Jedan je piton provirio iz wc školjke u jednom mjestu u Tajlandu. Šokirana žena upravo je obavila što je imala na tom mjestu kad je glavica stvora (za kojeg će se kasnije ispostaviti da je tri metra dug) provirila van. U panici je izjurila van kuće i pozvala hvatača. Čovjek ga je, uz malo muke, gmaza uspio izvući van, bez ikakvih ozljeda, a onda ga je spremio u vreću i odnio daleko od ljudi. Zmija je zaista bila impresivne veličine.

Diljem svijeta se gmazovi znaju zavući u cijevi - nekada to rade u potrazi za hranom, a drugi put za sigurnim ili hladnim mjestom na kojem se mogu odmoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:07