NIJE TO OČEKIVALA

Žena pozvala roditelje u vrtiću da doniraju stare igračke psima u azilu, šokirala je njihova reakcija

Odlučila je onime što njeno dijete ne treba usrećiti čupavce iz osječkog skloništa

Timoti i igračke

 Azil Osijek

Timoti je jedan od pasa kojeg u osječkom azilu zovu specoši. To su oni koji su drugačiji: neki imaju kolica, drugi se boje ljudi, treći ne vole druge pse... Svi su oni posebni i kao takvi teško udomljivi. Znaju to zaposlenici azila pa daju sve od sebe da im tamo bude lijepo jer će vjerojatno u Nemetinu provesti cijeli život.

Timoti je u kolicima, no to ga nimalo ne smeta da bude sretan pas. Zadnje što ga je obradovalo je hrpa igračaka koja je stigla u kutiji u azil, a pisalo je da su baš za njega. Odakle te igračke? Riječ je o starim dječjim igračkama, kojima se mališan više ne igra, pa ih je jedna mama odlučila poslati nekome koga će razveseliti.

Bila bi to samo priča o lijepoj ženi, no postoji tu element koji je ružan.

- Pozvala je i druge roditelje iz vrtića u koji ide njeno dijete da i oni doniraju stare igračke. Ravnateljica i zaposlenici su je podržali, sli su drugi roditelji žestoko kritizirali njenu ideju. Bila je u šoku, a i mi smo. ‘Što će to psima, ima toliko djece koja nemaju ništa?‘ rekli su joj mnogi, od kojih nitko ni tad, a ni ranije, nije pokrenuo akciju za skupljanje plišanaca kako bi se darovali nekoj djeci - kažu u azilu.

Žena je ostala neugodno iznenađena tako bijesnom reakcijom, koju nije očekivala, pa je pokupila doma sve igračke koje djetetu ne trebaju, dodala nekoliko deki i plahti i poslala to u azil. Timotiju na ruke.

- Hvala svima koji čine razliku u svijetu u kojem je dobrota najskuplja valuta. Vi ste dobri jer ste po prirodi takvi, dobri ste prema svima, i uvijek nastojite nešto napraviti. Ostali samo pričaju - dodali su znakovito.

image

Timoti i igračke

Azil Osijek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 08:27