VIDEO

Žena pronašla ‘vanzemaljski‘ predmet na plaži, a onda u njemu otkrila nešto čudesno

Premda su mnogi posumnjali da je riječ o baš o tome, ona im je navela točno ime vrste

Ilustracija

 Mark Conlin/Alamy/Profimedia

Ponekad se na plaži mogu pronaći predmeti koji čudno izgledaju. Na kraju se, zapravo, ispostavi da to uopće nisu predmeti, nego da se radi o nečemu što je povezano sa živim bićima. Nekada se radi o ostatku nekog dijela tijela, drugi put more ili ocean izbace jaje kakvo do sad nismo vidjeli.

Upravo na to zadnje naišla je jedna žena u šetnji plažom. Ona je, doduše, odmah prepoznala o čemu se radi, a odlučila je i snimiti neobično jaje, koje ne izgleda kao takvo. No, kad ga je digla prema svjetlosti, moglo se vidjeti kako se unutar njega nešto kreće. Bio je to maleni morski pas.

Snimka je nastala u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, a napravila ju je žena koja je velika zaljubljenica u more i educira ljude o njemu. Na Instagramu je prati 113 tisuća ljudi. Pošto su mnogi posumnjali da je ovo zaista jaje morskog psa, Rebecca je pojasnila kako ne donose svi morski psi na svijet žive mlade. Neki donose jaja, a među njima je i morski pas Heterodontus francisci, čija su jaja zaista neobičnog oblika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:08