NEOČEKIVANO

Žena u trgovini kupila glavicu kupusa, a onda se šokirala otkrivši kakva se životinja u njoj skrivala

Odmah je u pomoć pozvala lokalnu organizaciju, čiji je predsjednik na kraju udomio malenog stvora

Ilustracija

 Elena Hramova/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad povrće donesemo iz trgovine, znamo ponekad s njim donijeti i neku životinjicu. Obično je to kakav crv ili pauk, koji, uz malo sreće, može biti živ pa ga pustimo na slobodu. No, nekad ljudi doma donesu i nešto malo veće. Recimo, jedna žena iz Poljske je doma u glavi kupusa donijela živog i zdravog macaklina.

Ne zna se je li ga se žena uplašila ili je strahovala da će stvorenje umrijeti ako ga pusti vani. Zna se samo da je u pomoć pozvala jednu udrugu za zaštitu životinja iz Krakowa.

Oni su njene fotografije i priču o malenom gušteru objavili na Facebooku. Pojasnili su kako je kupus kupljen u jednom velikom trgovačkom centru i da je riječ o malenom macaklinu koji se nekako sakrio u toj glavi. Žena ga je vidjela tek kad je došla doma - na svu sreću, prije nego je počela rezati kupus.

- Gospođa nam se javila tražeći pomoć. Odmah smo otišli po guštera i odveli ga u privremeni dom, gdje je proveo vikend, a potom seli u stalni dom - objavili su i dodali kako je stalni dom onaj predsjednika udruge.

Macaklini su gušteri koji su prilično omiljeni, jer jedu brojne sitne životinjice. U nekim dijelovima svijeta rado su viđeni gosti - recimo, na Siciliji se vjeruje kako oni dolaze samo u domove dobrih ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:25