ŠOKANTNO

Ženi koja je spasila brojne životinje ukrali ljubimice. "Preklinjem vas na koljenima, vratite mi pse"

 Goran Sebelic/Cropix

Mae Isaksson, poznata istarska aktivistica za prava životinja, definitivno nije u dobrom životnom razdoblju. Najprije joj je inspekcija naredila da zatvori sklonište u Pazinu, nakon čega se revoltirana, spakirala i preselila, pa sada radi u Azilu u Čakovcu. No, nova žalost dogodila se u nedjelju navečer: ukradena su tri psa, njena, koja su ostala u prostoru bivšeg skloništa. 

image
Ukradeni psi, foto: privatni album

- Ostali su još neko vrijeme u Pazinu i prije nove godine trebali su se priključiti nama u Čakovcu! Za pse, kao i preostale mačke i golube, i još jednog azilskog psa, brinula se svakodnevno Maja, koja jutros moje tri cure nije zatekla u azilskoj kući! Ograda je razbijena, skinuta je i dobro skrivena kamera, ali je sve ostalo netaknuto. Samo naših cura nema - kaže Mae neutješno.

Zamolila je da se svi koji nešto znaju jave njoj na na 0997467006 ili najbližoj policijskoj postaji, jer je prijavila krađu.  Situacija je vise nego bizarna, istaknula je, jer nije riječ o psima koji će otići  s bilo kim. To znači da ih je odveo netko koga znaju ili ih je nepoznata osoba prisilila da otiđu s njom. 

image
Ukradeni psi, foto: privatni album

Nedugo nakon što je objavila apel, mnogi su joj se javili, govoreći da se na zaštitarskoj sceni zadnjih tjedana govorilo njenim psima. Navodno su neki smatrali da su kuje zanemarene i zaboravljene u prljavom smještaju. Mae je to što je čula bacilo u očaj. 

- Ne nasjedajte na to! Zar sam na tisuće pasa spasila, pred vašim ocima, da bih svoje ostavila u takvom stanju? Ako slike postoje, sigurno nisu lijepe, i ima ih još na stotine takvih iz azila, među tim ružnim zidovima tisuće su oporavljene, spašene i najzad udomljene. Ali uvijek je bilo čisto, toplo, nitko nije bio gladan, nitko veterinarski nezbrinut i svakodnevno su izašli van, pa tako i ove tri, koje je sad netko htio spasiti od mene - pojašnjava Mae i dodaje: 

- U njihovim sobama nisu lijepi podovi ni zidovi, ali one su tu bile sigurne! Dane su provodile vani u dvorištu, u sobama spavaju noću i kad je ružno vrijeme. Ostale su u Pazinu još neko vrijeme jer sam ja morala uzeti dvije teško bolesne azilske kujice koje drugi nisu htjeli. Njih dvije i četvero mojih odselili su sa mnom odmah. Ove tri su ostale jer smo htjeli prvenstveno Kelly dat vremena da se oporavi. Imale su svakodnevnu skrb i povremene stenje. Za dva tjedna trebale su se pridružiti nama u Čakovcu. Ne mogu ni zamisliti kako se sada osjećaju, negdje na novom mjestu, bez poznatih oko sebe. Preklinjem vas na koljenima, vratite mi pse - očajna je njihova vlasnica.

image
Ukradeni psi, foto: privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2020 12:31