KRAJ KARIJERE

Ženska soba oprašta se od terapijskog psa: ‘Više se ne može penjati stepenicama, falit će nam‘

Njihove emocije dijele i klijentice, kojima je Darko godinama olakšavao teške životne situacije

Pas Darko

 Ženska soba

Ženska soba - centar za seksualna prava objavio je kako njihov terapijski pas Darko slavi 11 rođendan. Velika je to brojka za svakog psa, a posebno nekog njegove veličine. Njima je to duboka starost.

- Darko je s nama od svog 2. mjeseca, tu je prošao socijalizaciju, treninge i radi u Centru za žrtve seksualnog nasilja kao terapijski pas.

Ovo su mu možda zadnji dani rada u Ženskoj sobi jer se više ne može popeti na 2. kat bez lifta . Jako će nedostajati našim klijenticama i nama - objavile su na Facebooku članice sobe.

Darko nastavlja, kao i do sada, živjeti s jednom od koordinatorica udruge, tako da se, što se njegova privatnog života tiče, ne mijenja puno toga. No, karijera mu se približila kraju i zbog njegovog je zdravlja vrijeme za umirovljenje.

Darko je u organizaciju došao iz Koprivnice, prisjetila se jedna zaposlenica Ženske sobe. Napisala je kako je bio 'malen i musav' te da se na nju za vrijeme putovanja do novog doma - popiškio. Bio je to početak njegova dugog putovanja, koje se, na svu sreću, još ne bliži kraju.

image

Darko i članice organizacije

Ženska soba
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:27