‘DOBRO JE‘

ZET-ovcu koji je spasio ranjenu sovu ovo nije prvi takav pothvat: ‘Jednog psa je spasio, drugog udomio‘

Sova jastrebača koja je sinoć u Zagrebu spašena zahvaljujući vozaču ZET-ova autobusa Dariju Buzjaku, dobro je.

Obilazak divlje sovice koju je spasio vozač ZET-ovog autobusa Dario Buzjak.

 Damir Krajac/Cropix

Vozač ZET-ova autobusa, Dario Buzjak, vraćao se oko jedan sat u noći na Glavni kolodvor sa svoje posljednje vožnje iz Velike Gorice. Na Aveniji Većeslava Holjevca ležala je sova s ozlijeđenim krilom. Iako su vozača minute dijelile od odlaska kući, odlučio je pomoći sovi.

Ubrzo, priča o velikodušnom vozaču i zbrinutoj sovi proširila se internetom, a uz pomoć azila Dumovec, sova je završila u sigurnim rukama oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba.

image

Dalibor Kovač, Dario Buzjak, Damir Skok

Damir Krajac/Cropix

- Usred još jedne radne noći sam uočio ozlijeđenu pticu. Nakon što sam zaustavio autobus, izašao sam iz njega i shvatio da se radi o sovi - ispričao je Buzjak. Nadalje, pokupio je sovu sa slomljenim krilom s ceste i unio je u autobus. Kako Buzjak kaže, sova je stajala mirno pored njega pa su zajedno odradili noćnu smjenu do kraja, odnosno, do dolaska ljudi iz azila Dumovec.

- Bio sam siguran da, ako ne pokupim sovu s ceste, neko vozilo će je pregaziti. Mislim da je moj pothvat bio presudan za daljnji opstanak sove - ističe vozač Dario.

image

Obilazak divlje sovice koju je spasio vozač ZET-ovog autobusa Dario Buzjak.

Damir Krajac/Cropix

Sova jastrebača koja je sinoć u Zagrebu spašena zahvaljujući vozaču ZET-ova autobusa Dariju Buzjaku, dobro je.

Njezin ju je spasitelj u nedjelju poslijepodne posjetio u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Pritom nije krio sreću što je sova dobila odgovarajuću veterinarsku pomoć.

Buzjaku to nije prvi susret sa Skloništem u Dumovcu. Djelatnicima terenske ekipe Skloništa već je pomagao u spašavanju jednog mladog psa u Planini Donjoj, a i sam je prije godinu i pol udomio psa iz Dumovca.

image

Dalibor Kovač dopremio novog stanovnika u ZOO ozledjenog jastreba i Damir Skok.

Damir Krajac/Cropix

- Hvala ovom predivnom čovjeku što kroz ono što čini, pokazuje svoju ljubav prema životinjama! Sova ima otvoreni prijelom nadlaktične kosti krila. Krilo joj je zavijeno i prima odgovarajuću terapiju, a sutra ćemo u suradnji s kolegama na Veterinarskom fakultetu napraviti rendgenske snimke prijeloma te plan operacije i liječenja. Cilj nam je, ako je ikako moguće, životinju vratiti u prirodu - rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Sreću sovi u oporavku poželio je i Dalibor Kovač, član terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba koji ju je sinoć preuzeo, a koji se s Buzjakom susreo i na intervenciji spašavanja psa u Planini Donjoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2021 18:08