TINO I HARI

Živnuli nakon gotovo 2 tjedna: Sumatranski tigrovi iz zoološkog vrta u Jakarti oporavili se od covida

Kad su životinje počele pokazivati simptome, zoološki vrt Ragunan u Jakarti bio je zatvoren zbog već ranije donesenih mjera za suzbijanje pandemije
Sumatranski tigrovi (arhivska fotografija)
 Aman Rochman/AFP

Dva sumatranska tigra u indonezijskom zoološkom vrtu, koja su sredinom srpnja imala pozitivan test, oporavila su se od covida-19, objavila je u nedjelju vlada u Jakarti, a vlasti pokušavaju saznati kako su tigrovi bili zaraženi.

Tino, 9-godišnji tigar, i Hari, 12-godišnjak, testirani su na koronavirus nakon što su obojica imali simptome slične gripi, poteškoće s disanjem i gubitak apetita, navodi se u priopćenju.

Tigrovi su se liječili 10 do 12 dana tijekom kojih su postupno pokazivali znakove oporavka, rekla je Suzi Marsitawati, voditeljica ureda za parkove i gradske šume u Jakarti. Dodala je da im se prvo vratio apetit i da su ponovno postali aktivni te da unatoč oporavku ostaju i dalje pod nadzorom.

Istaknula je i da vlasti rade na tome da otkriju kako su se tigrovi zarazili.

Kad su životinje počele pokazivati simptome, zoološki vrt Ragunan u Jakarti bio je zatvoren zbog već ranije donesenih mjera za suzbijanje pandemije.

Suzi Marsitawati rekla je da nitko od radnika nije bio pozitivan na koronavirus u vrijeme kada su životinje bile zaražene.

Indonezija je pretrpjela najgoru situaciju s koronavirusom u jugoistočnoj Aziji s više od 3,4 milijuna infekcija i više od 94. 000 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 19:20