VIDEO IZ JADRANA

Životinje su se ulovile u vršu, a jedna je ostala slobodna. Bila je uz njih dok nisu došli ljudi

Podvodni istraživač Velimir Vrzić opisao je neobičan prizor koji je zatekao na morskom dnu
 Facebook

Dosta se zadnjih dana priča o hobotnicama i njihovoj inteligenciji. Mnogi su znanstvenici, ali i zaljubljenici u podmorje, ustali protiv najave da se otvori komercijalna farma na kojoj bi se ove životinje uzgajale za hranu. Smatraju da je takvo što nehumano, jer je riječ o beskrajno inteligentnim bićima.

Jedan od njih je i naš podvodni istraživač Velimir Vrzić. Objavio je video jedne vrše koju je našao na dnu Jadranskog mora. Uz nju je napisao poruku ribarima.

- Nema hobotnica u moru? Kako objasniti ribarima i drugima koji vrše njihov izlov da ih ne mogu uloviti jer su to inteligentna bića! Zato ih lovite malo i mislite da ih nema!

Zato još jednom stavljam video zapis jedne jedine vrše u kojoj se nalaze četiri unutra, a jedna se drži krakovima izvana povezana nama nepoznatom vrstom komunikacije s jednom zarobljenim unutra. Nije otišla sama dalje već daje nekakvu podršku svojoj vrsti. Što moram snimiti kao dokaz da lokalni ribar shvati da su to inteligentna i da ih zato lovi malo, odnosno, nikako - napisao je u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:32