BRAVO SPLIĆANI!

Zmija se uvukla u restoran, a radnici su učinili nešto lijepo i - relativno rijetko!

Vatrogasci su odmah izašli na teren, utvrdili da se ne radi o otrovnici i premjestili je dalje od ljudi
 DVD Žrnovnica Facebook

Da se vremena mijenjaju i da ljudi postaju osjetljiviji prema životinjama pokazuje i današnji primjer iz Splita. Naime, do pomoćnog objekta jednog restorana doplazila je jedna zmija. Nije bila otrovna, no osoblje to nije znalo. Ono što su učinili zaista pokazuje koliko se stvari u Dalmaciji mijenjaju - umjesto da nesretnoj životinji presude što se našla na krivom mjestu oni su - nazvali vatrogasce.

Oni su, pak, odmah izašli na teren, utvrdili da gmaz nije opasan za ljude, no da je zbog njegove sigurnosti najbolje da ga se makne od ljudi. Zato su ga ulovili i potom pustili u divljinu, dalje od ljudi, s nadom kako se neće opet uvući u kakav restoran. U njega je, vjerojatno, životinja došla u potrazi za hranom - tražeći malene glodavce. Ili, tko zna, da se malo ugrije?

Bitno je, u svakom slučaju, da nije došlo do nepotrebnog stradavanja životinje koja nikome nije htjela učiniti nešto zlo. Pravilo postupanja s divljim životinjama je jednostavno: pustiti ih da prođu i ne ometati ih. Ako ponekad to nije moguće, kao u ovoj situaciji, onda je najbolje pronaći način da one bezbolno ode što dalje od nas.

image
DVD Žrnovnica Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:16