VRAĆENA U PRIRODU

Zmija u Zagrebu zapela na neobičnom mjestu, zalijepila se i nije mogla mrdnuti, uslijedila je akcija spašavanja!

U oporavilištu su je uspješno očistili od ljepila i vratili u prirodu

Smukulja u trenutku kad su po nju došli hvatači Dumovca

 Dumovec

Jedna nesretna smukulja je prije nekoliko tjedana na zagrebačkim Vrbanima zapela i to na neobičnom mjestu. Nije imala sreće i zalijepila se na ljepilo za miševe. Nesretnica se nije mogla osloboditi i u mukama bi stradala, da je jedna dobra duša nije vidjela i pozvala pomoć. Odmah su došli hvatači iz Dumovca koji su, videći da je sami ne mogu odvojiti, nesretnu životinju odnijeli sa sobom.

- Iako na prvoj fotografiji izgleda ogromno, tek će vam fotografije iz oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba razotkriti njezine prave dimenzije. Nije duža od 10 centimetara! Vodu je pila iz čepa boce za ulje. U oporavilištu su je uspješno očistili od ljepila, pa smo malu zmiju vratili u prirodu - poručili su iz skloništa.

Iskoristili su prigodu da svima onima koji vikend namjeravaju provesti u prirodi poruče da paze na malene životinje oko sebe i čuvaju ih.

- Ako koju ugledate, nemojte je uznemiravati! Nastavite svojim putem. Divlje se životinje ne smiju dirati! Iza sebe u prirodi ne ostavljajte smeće ni otpad! Imajte na umu i da mnoge životinjice žive u našem gradu. Dio su njegove bogate bioraznolikosti .- poručili su.

image

Smukulja u trenutku kad su po nju došli hvatači Dumovca

Dumovec
image

Smukulja na oporavku

Dumovec
image

Smukulja na oporavku

Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:32