PREDIVNO!

Znate li koja se ovo životinja kupa u bazenu za djecu? Nije pas, pogledajte još jednom

Ovo je jedna od tri te životinje o kojima brine voditeljica udruge Canis Aureus
 Facebook

Premda mnogi ne vole čagljeve, smatrajući ih ili štetočinama, oni mogu biti neodoljivi kućni ljubimci. U našoj je zemlji to moguće samo netko odgoji čagljeve, pa se oni ne mogu vratiti u divljinu te ih poželi zadržati. Tada dobiva dozvolu za njihovo držanje.

Tu dozvolu ima Marina Cunj iz Zagrebačke županije, voditeljica udruge Canis Aureus, koja je tri čagljice othranila na bočicu i one se nisu mogle vratiti u divljinu. Dobile su imena Afa, Kia i Rea. Njih tri uživaju s Marinom i ni ne znaju da život njihovih rođaka u divljini izgleda drugačije.

Recimo, nije baš uobičajeno da se čagljevi kupaju u bazenčićima za djecu. Njih vlasnici pasa često koriste za svoje ljubimce, pa je to napravila i Marina. Ne treba ni reći da su se čagljice oduševile i da im voda nije niti najmanje mrska. Zapravo, da ih se promatra iz daljine, čovjek bi pomislio da je riječ o običnom psu koji se osvježava.

- Otvorili smo sezonu kupanja. Iako nam je bazen puknuo, pa smo ga polijepili, služi svrsi. Djevojčice uživaju - napisala je Marina uz snimku svojih čupavica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:39