U NEVOLJI

Znate li koje je ovo preslatko stvorenje? Trenutno je stanovnica ZOO vrta, ali ne zadugo

Sada se o njoj brine marljiva ljudska ruka. Kad god je pogledamo, ima otvoren kljun - objavili su iz Dumovca
 ZOO Zagreb

U ovo doba godine u zagrebačkom gradskom oporavilištu imaju pune ruke posla. Mnogo je životinja u potrazi za partnerima, druge već imaju malene, pa nije rijetkost da se uvale u nevolje. Na svu sreću, sve je više onih koji neće samo proći pokraj životinje u nevolji, nego će dati sve od sebe da joj pomognu.

U Zagrebu je to, zapravo, vrlo jednostavno - za sve životinje na javnim površinama je nadležan Dumovec, pa je samo potrebno pozvati njihove hvatače da dođu u pomoć.

- Ova je mlada kukavica postala beskućnica! Plan njezinih roditelja da se othrani u tuđem gnijezdu neslavno je propao. Mlada je kukavica pronađena u Horvatima. Na tlu. Bez skrbnika na vidiku. Što se dogodilo da nije ostala u gnijezdu u kojem je podmetnuta još kao kukavičje jaje, ostat će nepoznanica.

Preuzeli smo je i odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Sada se o njoj brine marljiva ljudska ruka. Kad god je pogledamo, ima otvoren kljun - objavili su iz Dumovca, čiji su je hvatači doveli u oporavilište.

image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:57