NEVRIJEME

Znate li koje su ovo životinje? Noćas ih spasili nakon što su ostale bez svojeg doma

Malci su zbrinuti, a svi se nadaju kako će odrasti i uskoro biti pušteni u divljinu

Lastavice 

 Dumovec

Vrijeme je poletaraca i diljem zemlje mnogi zbunjeno promatraju malene ptice na tlu, pitajući se da li da im pomognu ili da taj posao prepuste njihovim roditeljima. Dok stručnjaci obično savjetuju da se malene ptice jednostavno podigne na kakvu granu i pusti na miru, postoje situacije kada se mora nešto napraviti. To su situacije u kojima su životinje životno ugrožene i bez naše pomoći, malena stvorenja neće preživjeti.

Jedna od tih situacija je ona kada gnijezdo u kojem se male ptice nađe na tlu, a roditelja nema u blizini. Tada je jasno da malenima nema tko pomoći, pa uskaču - ljudi. Takav se slučaj dogodio u Zagrebu u ponedjeljak navečer.

- Nakon svakog nevremena koje tijekom proljeća pogodi naš grad, dio naših intervencija vezan je uz otpala ili oštećena gnijezda te ptiće koji se zbog toga nađu na tlu.

Tako smo noćas u Gajnicama preuzeli tri male lastavice čije je gnijezdo otpalo sa zgrade. Pregled i daljnja skrb čeka ih u oporavilištu za divlje životinje - objavili su iz Dumovca, gdje se nadaju da će malci uskoro stasati i da će ih moći pustiti da se vrate u divljinu.

image

Lastavice

Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:33