OSUĐEN KURT ZOUMA

Zvijezda West Hama doznala kaznu za zlostavljanje mačaka: ‘Kunem se, ubit ću je‘

Uznemirujuću snimku snimio je brat i objavio na svom Snapchat profilu. Slijed udaraca vidi se na snimci koja traje 40 sekundi

Kurt Zouma šutirao mačku

 Screenshot Twitter/Screenshot Twitter

Francuski nogometaš Kurt Zouma (27) osuđen je na 180 sati rada za opće dobro nakon što je priznao da je udario mačku, prenosi Sky News. Uz to, Zouma je dobio zabranu držanja mačaka na pet godina. Zouma je mačku udario još u veljači, a za širenje snimke incidenta u javnost odgovoran je njegov brat. Mačkama će se naći novi trajni dom.

Branič West Hama i francuski reprezentativac bio je vlasnik dvije mačke. Jednu od njih, mačku bengalske pasmine, prije četiri mjeseca udario je u abdomen do drugog kraja kuhinje svog doma u Londonu. Nakon toga na nju je bacio par cipela te je ošamario po glavi.

- Udarili ste i ošamarili ili istu mačku ili njih obje, a mačka se pouzdala u Vas da će te se brinuti za njene potrebe, rekao mu je sudac prilikom izricanja presude.

Zouma je dobio 180 sati rada, a njegov brat Yoan Zouma (24) 140 sati. Obojica su dobili zabranu držanja mačaka na pet godina.

Uznemirujuću snimku snimio je brat i objavio na svom Snapchat profilu. Slijed udaraca vidi se na snimci koja traje 40 sekundi.

image

Kurt Zouma stiže na sud

Daniel Leal/Afp

- Kunem se, ubit ću je, čuje se kako nogometaš govori na snimci, rekla je tužiteljica Hazel Stevens na sudu. Dodala je da je video snimljen nakon što je mačke okrivio da su oštetile stolac. Na snimci se također čuje Zoumin smijeh.

Kasnije je Yoan video poslao ženi s kojom je namjeravao ići na spoj. Ona je ta koja je oko snimke podigla uzbunu jer ju je smatrala degutantnom. Zbog toga je na spoj s bratom odbila otići.

- Mislim da nije u redu tako udariti mačku. Nemoj se ni truditi doći danas, prenijela je njene riječi Stevens.

Na sudu je izjavila da se Kurta Zoumu za nanesenu štetu mora kazniti ili izvršiti neku vrstu odmazde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:42