JEZIVO

Čovjek kupio kuću, a unutra ga je dočekao potpuni horor: ‘Bilo ih je 80, neki leševi su se raspadali‘

Ovaj je slučaj još jedan primjer ‘hoardanja‘ životinja, što je jedan od oblika zlostavljanja

Matt Lenannder

Kad je jedan muškarac kupio kuću u američkom gradu Coon Rapidsu u saveznoj državi Minnesoti, nije očekivao ništa osim same kuće. Svakako nije mislio da će unutra pronaći čak 80 mačaka. Živjele su u nevjerojatnoj prljavštini, a bilo je i onih koje su preminule, a njihovi leševi ležali su u kući, u raznim fazama raspadanja.

CBS News javlja da je SNAP‘T Cat Rescue jedna od organizacija za spašavanje koja pomaže da se situacija nekako riješi. Jedan njihov član primio je čak 51 mačku, koje je smjestio u svoju grijanu garažu. Nalaze se tamo jer čekaju red za veterinara, a dok ih on ne pregleda, nisu spremni za traženje trajnog doma, a niti privremenog.

- Dan u kojem smo spasili puno mačaka iz te kuće bio je jako težak. Za nju smo saznali od prijatelja na Facebooku, koji su objavili da je kuća puna napuštenih životinja. Jako nas je to rastužilo, ali stvarna situacija je bila i gora od one koju smo zamislili. Zajednica se uključila i pomogla - objavili su na Facebooku.

U pomoć ih je pozvao vlasnik kuće, šokiran onim što je zatekao. Nisu poznati detalji slučaja - ne zna se je li on kuću uopće vidio prije kupovine. Organizacije koje su se uključile objavile su samo da su mačke spašene, piše Pet Helpful.

- One su sad dobro, ali su još uvijek jako prestrašene. Neke su se već opustile, drugima će trebati vremena. Važno je da smo ih maknuli iz tog jezivog okruženja. Sad su na toplome i pred njima je oporavak, rekao je za Jutarnji list volonter Matt Lennanader.

Ovaj je slučaj još jedan primjer ‘hoardanja‘ životinja, odnosno, dovođenja životinja na određeno mjesto, najčešće dom, a pritom im se ne pruža briga koja je potrebna. Broj životinja se povećava, ali s brojkom ne raste i količina brige. Životinje su na kraju gladne i prljave. Prema podacima Animal Humane Societyja (AHS) za SAD oko 250 tisuća ljubimaca su žrtve ovog psihičkog poremećaja.

- Podsjećamo da je ovaj poremećaj gotovo uvijek vezan za psihičke probleme. Ne radi se o tome da je netko namjerno okrutan prema životinjama. Hoarderima treba pristupiti s empatijom, suosjećati s njima, a ne ih osuđivati. Najučinkovitije intervencije zahtijevaju snažnu podršku od prijatelja, obitelji i zajednice. Imajte na umu da to što netko ima više životinja ne znači da je hoarder, no ako sumnjate da se to događa, prijavite ih institucijama - istaknuli su iz AHS-a.

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

image

Matt Lenannder

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:52