SVE JE SNIMLJENO

Čovjek upao u smrznuto jezero, spasitelji su bili nemoćni: Onda mu je pomogao njegov pas...

Kujica Ruby stajala je uz svojeg vlasnika, ne znajući što napraviti, ali vrlo je brzo došla na poziv drugih ljudi

Ruby u akciji

 Screenshot X

Muškarac koji je propao kroz ledu u američko jezero Arbutus u Michiganu spašen je zbog brze reakcije jednog policajca. On je, naime, psa poslao da mu brzo donese opremu i onda je izvukao čovjeka na sigurno, piše Guardian.

Prolaznici koji su vidjeli da je čovjek propao kroz led pozvali su pomoć. Kad je policajac stigao na jezero, imao je što vidjeti - čovjeku su samo glava i djelić ramena virili iz leda. Uz njega je stajao njegov pas, ne znajući što da napravi, ali ne ostavljajući svojeg čovjeka.

Policajac je brzo preko leda bacio uže za spašavanje na čijem je kraju bio disk (takva se oprema najviše koristi za spašavanje na vodi), ali nije uspio dobaciti ga do čovjeka. Kad je shvatio da tako neće uspjeti, a svaka mu je sekunda vila važna, policajac se obratio čovjeku.

- Možete li svojeg psa poslati k meni? Hoće li doći? - viknuo je policajac čovjeku u jezeru.

On mu je odvratio da se kujica zove Ruby i da će doći ako je pozove. Policajac je to učinio i ona je došla. Potom joj je za ogrlicu vezao disk i zamolio čovjeka da Ruby pozove nazad. Kad se ona vratila vlasniku, policajac mu je rekao da odveže uže, primi se za njega i da počne snažno udarati nogama. To je i napravio, pa su ga policajac i vatrogasci, koji su se pojavili na mjestu događaja, uspjeli izvući iz smrznutog jezera.

Sve to zahvaljujući policajcu koji se vješto dosjetio rješenja, ali ponajviše Ruby, koja je ostala uz svojeg vlasnika, a onda mu na kraju spasila i život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:42