GLAD NE PITA

Domaći veterinar ultrazvukom pogledao trbuh psa i ostao u šoku: ‘Što je to unutra?‘

Nikome nije jasno zbog čega je odlučio pojesti baš taj predmet

Snimka sadržaja želudca

 Veterina Branimir

Poznato je da većina pasa nema neke posebno visoke prehrambene kriterije, a ima među njima i onih koji su hodajući usisavači. Ti potonji čak neće, kao oni iz prve grupe, barem ponjušiti nešto prije nego ga pojedu (ili pokušaju pojesti, ovisi o tome koliko je vlasnik brz) - ne, ti će prvo nešto uzeti u usta i progutati, a tek onda promišljati o tome što je to bilo i je li uopće bilo jestivo.

Ako će razmišljati, naravno, jer ponekad sumnjamo da se, nakon što progutaju neki predmet, uopće bave razmišljanjem o njemu. Objasnilo bi to pse koji jedu teniske loptice, komade fasade, spužvu ležaljke za hlađenje i slične stvari. U usporedbi s tim, kad je konjski (pseći, ljudski, konjski, kozji, mačji - navodimo samo primjere koje smo svojim očima vidjeli) izmet na meniju, to čak i ima nekog smisla.

U elitno društvo pasa koji su pojeli prilično blesave stvari uključio se jedan rotvajler. Taj je iz razloga koje samo on zna pojeo je nešto što očigledno pripada najmlađem članu njegove ljudske obitelji. Jasno, to ga je otpravilo ravno kod veterinara, koji je predmet morao izvaditi iz želudca proždrljivog gospodina bez prehrambenih kriterija.

- Ako ste se pitali s kakvim ludostima se susrećemo na poslu, evo jedno primjera: pogledajte što je poklopao jedan rotvajler - napisali su iz zagrebačke Veterine Branimir, u kojoj su liječili psa.

Uspješno i s nadom da je iz ovog slučaja nešto naučio. Ako ništa drugo, barem su njegovi vlasnici naučili da mu iz dometa njuške moraju maknuti sve što u nju može stati.

image

Ono što je pas pojeo

Veterina Branimir

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:26