GRGIN KONAK

Eva je bila usamljena, no ona je došla slijepa labudica: ‘Odmah su se povezale, nerazdvojne su‘

Sumnjamo da malena nije u potpunosti slijepa i da vidi obrise i sjene, a njena prijateljica je vodi glasom
 Grgin konak

U utočištu za životinje Grgin konak, smještenom nedaleko od Bjelovara, žive dvije labudice. Jedine su od svoje vrste na tom mjestu i povezuje ih činjenica da prije dolaska u to sklonište nisu bile jako sretne. No, onda su se upoznale, povezale i postale nerazdvojne.

Prva je u utočište došla Evica, crna labudica zaplijenjena na granici. Štićenica utočišta je postala nakon što je vodstvo udruge nazvao službenik koji ih je zamolio da je preuzmu. Odmah su to učinili i malena je doselila k njima. Premda je imala smještaj i hranu, shvatili su da nije sretna.

image
Grgin konak

- Stalno nas je mučilo što je Eva u moru drugih pernatića svih vrsta ipak naočigled usamljena, pa je često društvo tražila kod nas na terasi i oko kuće, a ni jezero ju nije previše zanimalo - kažu iz utočišta.

No, svari su se promijenile nedavno, kada je došla mlada, slijepa labudica. Njih dvije istog su se trena prepoznale, povezale i od tada su nerazdvojne.

- Sumnjamo da malena nije u potpunosti slijepa i da vidi obrise i sjene, a uz pomoć svoje velike prijateljice koja je vodi glasom, super se snalazi i na kopnu i u jezeru. Eva je u svakom trenu ima na oku i pazi na nju, stvarno ljepši rasplet priče nismo mogli ni zamisliti - pričaju iz utočišta, u kojem trenutno traže ime za svoju najnoviju štićenicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 08:24