KAKVA PRIČA!

Film koji govori o nevjerojatnom putovanju: ‘Moja mama je pronašla malenu vjevericu...‘

Shvatio sam da malo biće odgaja kao što je to radila sa mnom - s velikom ljubavlju i brigom, pojasnio je autor

Ilustracija

 Chris Sansom/Alamy/Alamy/Profimedia

Zvijezda kratkog, devet minuta dugog filma ‘My Duduš‘ je jedna - vjeverica. Priča je to o ženi koja je u dvorištu pronašla malenu vjevericu, čije majke nije bilo u blizini, a sama ne bi mogla preživjeti. Žena ju je primila u kuću. Skloništa su bila puna, provjerila je to, pa je matematika bila jasna: ili će ona othraniti vjevericu ili maleni glodavac umire.

Žena je odabrala prvo. Kad se njen sin Tom Krawczyk, fotograf i redatelj. Kad se vratio kući u američki Chicago sa studija iz Poljske majka ga je dočekala s uzbuđenim izrazom lica.

- Tihome otpratila u sobu gdje je nježno izvukla čudno biće, bez ijedne dlake na tijelu, iz kutije za cipele. Izgledalo je kao da je palo na zemlju s drugog planeta. Prošaptala je da spava, a ja sam je pitao što je to. Nježno sam pomaknuo pokrov i pitao je li to vjeverica, a ona je rekla da jest i njen osmijeh je osvijetlio sobu - rekao je Tom za New York Times.

Pojasnio je kako mu je intuicija rekla da snimi ono što gleda, jer je znao da svjedoči stvaranju posebne veze. Na svu sreću, poslušao je svoj unutarnji glas i rezultat je ovaj film.

- Mama me odgojila sama i mislim da se borila s onim što zovu sindrom praznog gnijezda, jer sam otišao na drugi kraj svijeta studirati. Vidio sam da joj je briga za vjevericu donijela radost. Shvatio sam da malo biće odgaja kao što je to radila sa mnom - s velikom ljubavlju i brigom. No, riječ je o divljoj životinji i moja majka je morala napraviti ono što rade sve majke ovog svijeta: pustiti dijete da ode u svijet. Ova priča - to je njihovo zajedničko putovanje - pojasnio je Tom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:09