VIDEO

Kako mački odrezati nokte i proći bez ozbiljnih ozljeda? Ovaj čovjek ima ideju...

Logično je samo to što se mačku drži za onaj dio tijela za kojeg ju je majka držala kad je bila mala
 Alena Vikhareva/Alamy/Alamy/Profimedia

Malo će koja mačka zadovoljno zaspati dok joj vlasnik reže nokte. Premda ih to ni najmanje ne boli, naši čupavi ukućani napravit će pravu dramu dok im uređujemo nokte. Puhat će, mijaukati, gristi nas... Ponašat će se, drugim riječima, kao da im naživo čupamo te nokte.

Zbog toga ne čudi da svaki vlasnik ima neku svoju metodu kako se režu nokti. Svi idu u smjeru da im mačke ne nanesu ozbiljne ozljede dok to rade, jasno. Dok ima vlasnika koji glave svojih ljubimaca stave u prozirne kugle, koje izgledaju kao kacige astronauta, ima i onih koji su skloniji rješenjima koji ne uključuju plastiku. No, uključuju zube i na prvi pogled djeluju kao nešto što je osuđeno na propast.

Ipak, ako je suditi po ovoj snimci, čini se da to povremeno može upaliti. Logično je samo to što se mačku drži za onaj dio tijela za kojeg ju je majka držala kad je bila mala, no kad ljudi to rade zubima, izgleda neobično. Jasno je da je vlasnik pritom veoma nježan i da pazi na svoju čupavicu, no svejedno izgleda pomalo čudno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:13