URNEBESNA SNIMKA

Koji naglasak: Irac u Dalmaciji uči hrvatski kako bi ga njegov pas mogao razumjeti

Video je pogledan 55 tisuća puta, a njegovi pratitelji pohvalili su ga zbog toga što uči naš jezik

Pas iz Dalmacije
 

 TikTok screenshot

Što učiniti kad nas pas ne razumije? Pričati tako da može razumjeti. Ne psećim ‘jezikom‘ naravno, ali svakako nekim drugim. Upravo to radi korisnik TikToka koji je Irac, a živi u Dalmaciji. Kad govori na engleskom, pas ne reagira i ne sluša ništa što mu čovjek kaže. Njegova pudlica Mika se zapravo pravi da ga ne čuje (tko zna, možda misli da govori nekome drugome), no kad počne govoriti na hrvatskom, malena radi sve što treba.

- Učim hrvatski, a to je jezik kojeg moj pas razumije - stoji u opisu videa kojeg je objavio korisnik pod imenom Nale King.

Čujemo ga potom kako na hrvatskom, s dalmatinskim naglaskom, daje naredbe psu. Kaže mu da dođe, sjedne, legne... I Mika ga zaista posluša, bez ikakvih problema. To su naredbe koje pas dobro zna i rado ih slijedi.

Snimka je pogledana 55 tisuća puta, a njegovi pratitelji pohvalili su ga zbog toga što uči naš jezik. Drugima je bio simpatičan njegov naglasak, dok su treći istaknuli kako ga pas uči novim stvarima, odnosno, novom jeziku. Naravno, mnogi su komentirali kako je Mika zaista preslatka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:21