PERNATE DRZNICE

Mačka je pokušavala uloviti ptice, no one ne samo da nisu pobjegle, nego su je i zafrkavale

Ne zna se koja je priča u pozadini: možda se poznaju, pa im je to neka vrsta uobičajene igre
 Printscreen Facebook

U današnje vrijeme nije lako biti mačka, pomislit će mnogi gledajući snimku jedne mace iz Velike Britanije kojoj su ptice odlučile zagorčati dan. Mačka je radila ono što rade i druge pripadnice njene vrste - popela se na ogradu a kojoj je prilično teško održavati ravnotežu i bacila nekoliko neobvezujućih pogleda prema pticama. Naravno da je povremeno i šapa sunula prema njima, jer tako to nekako u prirodi ide.

No, umjesto da budu uplašene i da pobjegnu, ptice su ostale. Nejasno znaju li se te ptice i mačka, te je li možda riječ o nekoj njihovoj igri. Moguće je i da je gnijezdo s njihovim jajima u blizini, pa ovako reagiraju. No koja god priča bila u pozadini, činjenica je da se ptice mačke ne boje. Zapravo, kao da je zezaju: lepršaju oko ograde, odlete u zadnji čas, potom se vraćaju... Jedna od njih u nekom trenutku čak kljunom lagano dotakne mačku što svu, jasno, izrazito uzruja.

Mora se priznati kako je maca bila prilično strpljiva. Dugo je ona njih natjerivala po toj ogradi i trpjela bezobraštine, sve dok nije napravila ono u čemu su mačke sjajne: elegantno je napustila mjesto događaja, kao da je se sve to nimalo ne tiče. Ptice su ostale na ogradi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:24